SBG

Hade precis somnat när mamma ringer och vi ska dra mot Sölvesborg. Nostalgi drar över mig och den enda skillnaden är att jag nu har ett eget liv men hankar med ändå.

Att jobba idag var segt, man bara hankade sig fram och tog en sak i taget och kunde inte titta på klockan förmycket. Men det har varit några highlights med dagen. Jessika är en riktig pärla och jag är glad jag har fått träffa henne. Tur också att Philips bror och hans flickvän var inne och handlade för jag missade bussen och fick stjuss av dem hem. Gött!

matchen mellan Sverige-England var ju hopplös! Sverige blir stressade och kör långbollar medans England jör sitt race och får ett mål i första som är välförtjänt. Att sedan domaren dömer en något snäll straff till Sveriges fördel så vi kan kvittera tycker jag är billigt. Men ibland ska man ha tur och det hade vi idag. Men vi var absolut inte välförtjänta av 1-1. När vi möter Norge i kvartsfinal måste vi vara tuffare och våga rulla bollen på marken genom situationerna och se lösningarna.

Nu ska jag dra, tjo hej!

Slut

Då var helgen slut igen! Mådde ju som sagt piss igår och efter lite eftertanke trodde jag att jag fått influensan. Men jag vet inte vad det var för idag mår jag toppen! Skönt att man inte missar en jobbedag iaf. Tittade på Vinslöv-Nävlinge tillsammans med Rille, vi stack när det stod 5-0 till Nävlinge, vill inte kommentera matchen.

Jag hoppas den här veckan går snabbt, inte för att nästa vecka är en sådan höjdare heller, och jag vet inte direkt vad jag längtar efter, för jag skulle vilja ha en 4-dagars ledighet eller något. Undrar hur det kommer bli, för nu har de ju satt schemat och jag börjat tvivla nu på hur mycket timmar jag kommer få, eller om jag ens kommer få några.. Men det är ju bara att fortsätta som vanligt och köra på. Då har man gjort sitt bästa iaf.

Ledig i morgon och då ska jag nog bara chilla, om jag hade haft bil hade jag kört lite grejer till tippen, men det är ju ganska svårt när man bara har en cykel.

Hoppas ni haft en trevlig helg allesammans!

Uppe

Vaknar upp till en huvudvärk som inte är av denna värld. Man kan tro att vi var ute och hade holabaloo igår, men så var inte fallet direkt.. Spyfärdig och yrsel är ju två saker man vill drabbas av en söndagmorgon. Härligt!

Nu ska jag börja städa här hemma. Måste verkligen.

Tivoli

Satt på tåget ner till Köpenhamn, diskuterar lite om folk som lägger sig framför tåg och så när en äldre man börjar lägga sig i samtalet och pratar sedan oavbrutet ner till kastrup där han skulle av. Bland annat om vägbeskrivning till ströget och sedan om allt mellan himmel och jord! Kommer ut från stationen och börjar gå mot tivoli när Philip får den briljanta idén att vi ska spendera dagen där istället. Köpte åkband och inträde och tog en öl. Jag vågade faktiskt åka berg och dalbanan och det var megakul! Första rundan satt man och tänkte: Nu flyger vi av, nu flyger vi av, nu flyger vi av! Men det hände inget och den andra gången var det jättekul! Philip sköt lite och vi spelade lite spel, han vann ett armband till mig :)
Därefter åkte vi in till malmö för shopping och jag hittade en klänning på MQ och linnen, hårband och halsduk på HM. En helt lyckad dag tillsammans! <3 har inte haft sådan här mysdag på länge, och egentligen skulle vi gått på bio nu på kvällen, men de har inte börjat visa inglorius bastards här ännu. Så bull! Blir antagligen hemmakväll och en film där. (jag hoppas på en shopaholics bekännelse!)

ha en trevlig lärdagskväll allihopa!

Love <3

Köpenhamn

Dags att åka till Köpenhamn över dagen. Ska shoppa lite och äta gott tillsammans, kommer bli underbart!
Ha en trevlig helg <3

Bones

Är riktigt irriterad över att både trean och åttans kanaler visar Säsong tre av bones samtidigt! hallå! Kunde dem inte planerat det hela lite bättre och visat olika säsonger? Skönt att Greys anatomy har börjat gå på femman igen, har saknat den serien.. :)
Har suttit hemma och planerat lite i lägenheten, har nu kommit underfund med varför jag är så olycklig i den. Det är alltförmycket möbler i den i helt olika stilar! Tex mattan och min ölbänk ska ut från vardagsrummet och en och annan piedestal så blir det mer minimalistiskt på något sätt och då blir det lättare att städa och det ser mer rengjort ut. Det hjälpte ju inte med att vi köpte ett megastort klösträd till Lucia, men det var det värt. Så vi får se när detta projektet kommer igång, kanske om tre veckor då jag är ledig en helg. Sen vill jag rensa ut i sportgarderoben och kanske få plats med dvderna där inne så man kan slänga upp bokhyllan på vinden istället. Ähh, jag vet inte, får prata med Philip.. men det är ju så tråkigt när man har noll kreativitet och då behöver man någon utifrån som kommer in och bara, vafan har du den här gamla saken kvar för?! typ..

Nu får jag kolla på ett gammalt avsnitt av Bones säsong tre, där de hittar en bebis i en bil som kört av vägen vars mamma har blivit mördad av sin arbetsgivare. Ungen är bedårande, och han sväljer allt! Ganska bra avsnitt för Brennan hjälper folket i byn och investerar i ett brobygge så invånarna får jobben tillbaka. (Hoppas ni har sett detta avsnitt tidigare!)

XO



Nostalgi

Har blivit alltmer nostalgisk på sistonne. Det finns många perioder i mitt liv som jag saknar en bit av. Bitar jag lämnat på vägen hit. Jag har gömt dem som jag nu vill pussla ihop så jag kan se helheten. Jag såg en flicka i butiken häromdagen, men knallrött hår och piercings i läppen. Hon kan väl ha varit fjorton och jag log åt henne och såg mig själv för sex år sedan. Jag såg håliga jeans som antagligen varit ett uppror mot hennes föräldrar. Jag kan höra en låt på radion och tänka tillbaks till en kväll för fem år sedan och fråga mig själv varför i helvete jag gjorde så. jag kan höra en moped inne i stan och tänka tillbaks på två flickor som körde från Hässleholm till Lövestad en eftermiddag vilket tog fyra timmar. Jag kan se en fotbollsmatch och tänka tillbaks på två mål jag gjort från halva plan mot Asarum. jag ser ett sjukhus och tänker på en vänsterdoja mot Lörby. jag känner en doft av tandläkaren och minns kvällen innan jag fick tandställningen som gick rent åt helvete. hör bruset av havet och förnimmar det med sena nätter i en stad jag växte upp i. Allt tog slut och nu försöker jag finna pusselbitarna till det liv jag hade då. När jag egentligen borde påminna mig om att allt jag gjorde då förde mig till den plats jag är idag. Allt hade kunnat gå snedt, men i alla snedsprång jag gjort kom jag fram till det bästa. jag hade säkert kunnat leva kvar så i några år till, men jag vill inte. Jag vill leva nu, men ändå le och tänka tillbaks på vilken idiot jag har varit igenom åren. Ingen vet allt, men de som varit med har haft riktigt roligt.

jag minns också en morgon i Kstad med en släkting och den morgonen har jag skrattat mycket åt.


Glada dagar

God morgon! Dax för jobb snart, men vaknade en timme innan klockan ringde och har ätit en mysig frukost i sängen tillsammans med Lucia och sett en film. Härligt! Har en ganska bra dag idag. Mejeri till 13 och sen bakeoff till 17. Skönt när man går från en avdelning till en annan, då går dagen mycket snabbare!
Men när alla börjar skolan igen nu så känns det lite vemodigt, man saknar alla på något sätt. Men varför fortsätta en utbildning på grund av umgänge? Känns inte så smart, men jag finner väl min nytta med livet snart. Tror att alla har pustat ut nu när jag bestämt mig för att hoppa av lärarprogrammet, fast lärarna där sa att ajg kunde blivit en bra lärare med tanke på min pondus och kraft i klassrummet. Men samtidigt ska man nog gilla barn. 

Nu är det bara en dag kvar tills Philip kommer hem! så tradigt att han ringer på kvällen när jag sover och är megatrött. Känns som om man inte bryr sig om honom då, men att prata i sömne med honom är ju inte så kul :)

 

Onödigt!



oeoaatangtangwallawallabingbang!

känns som om man uppskattar livet lite mer idag.

Vill: Vara med på loppmarknaden på Söndag.
Längtar: tills lördag då vi åker till Köpenhamn
Känner: Att jag har en massa överskottsenergi
Borde: Använda den till något nyttigt
Lyssnar: På Sofia dansar go-go på repeat!
 Tänker: Gå ner 5 kilo till och bli nyttig!
Ska: Göra en smootie just nu
Måste: Köpa snus och hälsa på min kusin i GBG
Drömmer: om den tjejen jag var, exalterad, målmedveten.
Bäst: Spelförmågan, cartoons och mamma
Sämst: Att tevehållren inte passade teven, att man kan glömma 30 OB timmar.
Glömt: har jag glömt, ringa muskelnissen på sjukhuset.
Glad: För mammas skull! <3 <3
Kärlek: Blir starkare för varje dag, den flödar och jag slösar!
Vän: Som jag borde hålla mer kontakt med är hela tetrebe
Har: Alltförmycket slötid framför datorn och info som är onödigt.
Varför: Lever pedofilerna fortfarande?
Problem: Mina satans helvetes vader som aldrig kan fungera.!

Lyssnar på världens sämst/bästa låt: alla som inte dansar! jag blir arg över texten med rytmen kan jag ej låta bli!



tevehållare

Kommit hem från jobbet som innebar lite övertid, men det är alltid gött, när man väl är där nere så kan man ju alltid stanna en stund till, särskillt om man bara hade 4,5 timmar.. Har gått bra idag, förutom en miljöaktivist till kund som gormade om alla prislappar vi hade på hyllorna (HUR MKT KOSTAR INTE DESSA NATUREN ATT TRYCKA UPP?!) Jaha? Annars brukar det vara tvärtom, att de inte hittar priset. Sen fick jag nästan damp på en kvinna som stod en meter ifrån mig när jag plockade upp mjölk på översta hyllan och tappade hälften och bara glodde och skulle se på vad som hände. När jag väl fått upp all mjölk, har hon mage att komma och fråga om hjälp till sig själv! Hur fan är människor funtade i dagens samhälle? hade jag varit en annan kund och sett det så hade jag fanimej skällt ut kärringen! gahh!

Var dum nog och storhandlade när jag cyklat till jobbet (missade bussen!). Och sedan gick jag inom On-off och köpte en vägghållare till teven i sovrummet. Äntligen! En sån man kan vrida åt höger och vänster och upp och ned, perfekt med tanke på att vi ska ha den i hörnan lite halvt uppe. Så med halvpumpade däck, full last, motvind och uppförbacke cyklade jag hem. Ska påpeka också att jag har träningsvärk också, vilket inte är så nice!

Längtar tills Philip kommer hem nu! Börjar sakna honom mer och mer för varje vecka som går nu och helgerna går allt snabbare och veckorna allt långsammare. hur ska det sedan gå när han har fältvecka i två veckor?! ahh, vill inte ens tänka tanken.

Är riktigt sugen på att dra ihop ett gäng och ha en fest och dra ut. Men alla är ju upptagna på sina håll och det är så bull. Och jag kan aldrig planera så långt i förväg utan det måste liksom hända på dagen. Men har en trevlig inflyttningsfest och jobbekamratefest att se fram emot. Dock jobbar jag båda dem helgerna vilket inte är så nice.. Men man får väl förbereda som fan på lördagen så det bara återstår att diska på söndagen och spy! haha.

Ska inte tråka ut er mer nu. men vill ni dra ihop en fest, dra ut så kan jag varje ojämn vecka och ni vet vilka ni är. jag saknar er som fan. efter all fester vi haft tillsammans så är det trist att de plötsligt tagit slut. Studenten menas inte med avslut utan med fortsättning.

bubbelibub

Fått sova ut idag ordentligt ända till klockan sju! Men jag läste i någon tidning att de som vaknar tidigt är mindre deprimerade än de som vaknar senare och sover fram till förmiddagen. Undrar om det är ett vetenskapligt fakta, men det lät bra iaf. Läste också i cosmopolitan (vilken vetenskaplig tidning!) att män som hjälper till hemma med vardagsbestyren ofta får mer sex. Det kan jag faktiskt tänka mig är sant för erkänn: man blir ju inte så tänd som kvinna om mannen enbart ligger på soffan och glor på teve.!

Ska snart iväg till jobbet, blir en kort dag i mejeriet idag... Fick lönen igår och dem hade glömt betala mina OBtimmar, vilket är tre helger. Rätt trist om man säger så! haha. Men jag får gå upp och prata med dem idag och fråga vad som gick snedt.

Eftermiddagen ska spenderas med att gå på skattjakt efter kläder i lägenheten och hänga in dem på sin rätta plats, finna gamla saker som inte är värda att ha kvar och damsuga efter Lucias rajd här inatt. :)

Nu får jag ta och gå, ska faktiskt ta bussen till jobbet idag!

Astrix

Astrix har lärt Lucia hur man fångar en duva idag. När vi satt och åt frukost i morse så kom han släpandes med den. Inte lilla fågeln heller!! Tyckte så synd om fågelstackarn så jag hade velat slå ihäl den, men är man ingen mördare så är man inte. Så astrix fick sköta den delen. Lucia brydde sig inte ett dugg utan bara tittade på den och åt fjädrarna istället.
Är glad idag för mammas skull som jag inte sett såhär glad på mycket länge. Det är riktigt roligt och det höjer stämningen.

Nu är det å andra sidan dax att åka hem till lägenheten och jag måste städa. Eller ja, titta på fotboll först och sen gå och lägga mig vilket det antagligen kommer bli. Orkar inte, orkar inte. Vill rensa ut allt där och slänga så mycket som möjligt och få ordning på allt jävla skräp. Får väl ta allt sådant till våren när Philip kommit hem permanent och vi kan börja bo in oss.

Jobb i morgon, tror dock inte jag jobbade så länge, men man ska ändå ta sig ner dit...

träning

var på träningen igår och det gick faktiskt bra för mig. För att inte ha tränat på två månader och ha mina cepevader så är jag övernöjd med träningen igår. Har fått upp min snabbhet i starten och mina ytor har förbättrats och det känns riktigt bra. Nu ska jag bara få ordning på vaderna också..

Är hemma hos mamma idag för jag är ledig och orkar just nu inte se lägenheten. allt är skit där och jag vet hur mycket som behöver göras för att få den som jag vill. Ordning och reda på allt och ha städat och snyggt. Men just nu vet jag inte varför det aldrig blir så hur mycket jag än städar...
Så får väl åka hem sen i eftermiddag och städa lite och särskillt diska! hade gärna hyrt in en pedant städare eller något ditåt...

Loving it!





Nya klänningen som jag käpte för någon vecka sedan, älskar den!! <3

FREDAG!

Fredag känns så ledigt på något vis. Kommer ni ihåg sista timmen i högstadiet då ingen brukade allvar och alla satt och räknade minuterna? Man visste att man hade två dagars ledighet och hann med så mycket då. jag kan fortfarande känna den känslan av fredagsledighet när man kommit hem från jobbet, tills man inser att man ska jobba helgen och in på nästa vecka också tills man är fri. Men nu är jag trött och ska bara ligga framför soffan hela kvällen, orkar inget annat och även om det var något planerat så orkar jag faktiskt inte gå, jag ska upp tidigt i morgon och har sedan två långa dagar med mycket att göra. Då måste man få ligga själv framför teven en fredagkväll och slappa.

Lucia har varit snäll inatt, hon har varken ätit bajspåsar eller mina öron. Heja Lucia! <3

Bilder som lovats


Här har vi badrummet där jag målat ett lila streck, lika tjock som en kakelplatta upp till taket, matchande handdukar såklart!




Duschen, där vi ska ha svarta tavelhyllor.

Ikväll kommer älsklingen hem också! Längtar! Det har varit en väldigt tyst vecka och vi har inte pratat alls mkt... men så är det antar jag.. Ska snart sticka till jobbet, har börjat med de här actimel på morgonarna och den är faktiskt riktigt god!

träningen.

träningen igår gick faktiskt över förväntan. Konditionen var det inget fel på, bara känningen i vaden och det suger när man vet att man kan ge 70% mer och att man inte kan dra på eller springa snabbare än vad man gör nu. Måste bli kvitt det och gå till en massör snart. Det var riktigt roligt på träningen igår och man har saknat det mer än vad man tror. Ska börja köra styrka här hemma så jag ligger bra till där iaf. Fick stå i mål på spelövningen och det var ju lagom roligt när man vill upp och göra löpningar och några avgörande passningar.. Men fick vara med lite i spelet iaf. Får se vad Philip säger om vaden, om han har några bra övningar att göra, nu har jag ju vilat i två veckor sedan streckningen och det borde inte vara ett problem, men fortfarande känns det som om musklen är 10 cm kortare.. Längtar tills en match då allt stämmer, inga jävla vadproblem, tåproblem eller höftproblem som det varit denna säsongen, då man får rätta passningar av mittfältet, bara springa förbi backarna för man vet att man både är starkare och snabbare än dem. Eller när man får den på fötterna, en back i ryggen som man bara vänder upp och sen är det fritt fram att antingen skjuta eller lägga en avgörande passning till nästa forward. Vet inte ens om jag passar där uppe, det har inte funkat denna säsongen, antingen för att man har missförstått och att mittfältet inte förstår hur jag springer eller vill ha passningarna eller för att man varit för lat. jag vet inte, men man borde nog förklara ingående till nästa match man ska spela hur man vill ha det, om det nu hjälper. Det har iallafall inte stämt denna säsongen och får nog ta en funderare inför nästa..

Nu är det dags för jobb, trist när det är vackert väder, men det ska bli kul ändå när man varit ledig i två dagar. Det känns som en evighet, men har ju ändå hunnit med mycket. :)

Lucia har ätit upp bajspåsarna...

Duktig

var hos vetrinären med Lucia igår, det gick riktigt bra. Hon var jätteduktig och lugn när vi tog sprutan. Det var ju nästan så jag tyckte det var räligt. Efteråt åkte jag och mamma in till stan och shoppade. Fick en riktigt snygg höstjacka, som jag ÄLSKAR. mamma handlade riktigt snygga byxor och en kofta, blir så glad när hon handlar till sig själv och unnar sig själv något.

Jag ville verkligen kastrera Lucia i morse vid femtiden!! Katten vet ju inte vart hon ska ligga och så spinner hon högt som tusan! I morse började hon slicka mig i örat också och bita mig i öronsnibbarna. Det är nästan så man får stänga sovrumsdörren!

Idag blir det jobb, men jag börjar inte förrän 11.30 så det är skönt med sovmorgon nu. Sen jobbar man i helgen också, men det ska bli kul och få vara i bakeoff-en.

Längtar tills nästa helg då det blir en massa mys med älsklingen <3

Högt i tak!

Då har man snart målat klart sovrummet, började sex i morse, Lucia väckte mig så jag kunde inte sova mer. Men nu ska jag bara måla sista lagret av lila, sen är det klart! (Sen är det ju våttorkning och dammsugning där inne och lite myspys, SEN är det klart :) Är väldigt nöjd, det lila var pricken över i och sen när handdukarna och toapapper kommer in som är matchande så blir det kanon :) Lucia har såklart hjälpt mig och hållt mig sällskap i badkaret och visat mig fläckar jag missat :) haha, så go är hon. Ska alltid vara med :)

Bilder kommer väl i eftermiddag när allt är tiptop :)

Sådärja!

Nu har man målat allt det gråa i badrummet, det blir kanonsnyggt! I morgon tar jag det lila. Bilder på det färdiga badrummet kommer upp i morgon :)

Godkväll allesammans, jag har faktiskt haft en riktigt bra ledig dag trots allt med en kvällsfika hos moster i Bjärnum vilket var pricken över i <3

Plockar äpplen

Stack till mamma, bussresan med Lucia gick faktiskt bra, hon fick inte damp i buren, hon jamade knappt och absolut inte högt. Är stolt över henne. Nu har hon sprungit fritt ute i trädgården och är helt slut, så hon ligger ute i soffan och sover. Jag visste dock att jag inte kunde åka till mamma utan att få göra något, så jag har målat grunden och har precis plockat äpplen till henne.

Ska snart till coop och köpa färg till badrummet, så jag kan måla det i morgon och få något gjort.

typiskt.

Jag är ledig och det är vackert väder, så jävla typiskt! Ni tänker väl: Ja, vad är det för fel på det? Därför att alla andra jobbar utom min mor som ska jobba i trädgården och då går vi inte riktigt ihop. Så jag får sitta inne och se det vackra vädert. Hade verkligen velat ta bilen och bara köra. Någonstans, behöver inte vara ett bestämt mål, lyssna på country och köpa en kaffe på statoil någonstans.

Jag ska gå och skälla ut telenor idag. jag ska gå och få nya koder till min internetbank, jag såg mig i speglen och insåg att jag jobbat hela sommaren och behöver lägga mig i solariet i minst ett år.

Skolorna börjar nu. Men inte jag. Jag måste leta upp någon rolig kurs jag vill gå till våren. Frågan är vad och om jag verkligen kommer ha tid och om jag någonsin kommer börja plugga igen. Jag vill inte, men samtidigt vill jag. På något sätt känns det som om min hjärna vill ha mer kunskap, akademiska kunskaper. Men kroppen vill arbeta.

jag borde ta med Lucia ut, kanske borde jag svälja något och åka ut till mamma i varje fall med ett ultimatum att jag slipper påta i trädgården. ja så gör jag. nu ringer jag... Jo det gick ju bra, men jag ska ta bussen ner med Lucia, och det kommer bli väldans intressant! jag slår vad om att busschauffören slänger av oss i tormestorp för oväsen. haha. Men ja, hon måste ju vidga sina vyer ;)

trevlig tisdag!

Underbara nyheter!

Har fått underbara nyheter på jobbet idag! är megamega glad, men jag kan tyvärr inte berätta eller bekräfta något förrän i slutet av den här veckan eller början på nästa. Men det är megabra nyheter och jag är riktigt glad :)
Har varit ute på golvet idag och plockat, tiden går så himla snabbt då, det tar ju lite tid att gå igenom en vagn och man tar ju bara en ny när man är färdig med en och så vips så var det en timme sedan man skulle gå på lunch :D Trivs jättebra och ångrar ingenting att jag hoppar av skolan.

Raggar stjuss hem av kunderna också :) haha. Fast jag kände honom, en granne från när vi bodde i Brönnestad :) Så slapp jag vänta på buss och allt, riktigt bra, hoppas det kommer fler sådana kunder när jag ska gå hem. :) träffade hans dotter några timmar tidigare och magen är så stor nu! Kan inte vänta tills jag får se den lille, är riktigt nyfiken :)

Nu är det bonestid. Vill ni något så får ni ringa mellan 7-8 eller efter 9.

Philip åker igen

I eftermiddag åker Philip upp till sthlm igen. Vemodigt och trist, men det är ju så det är. Vi har bara 30 veckor kvar och det är ju bara lite mer än ett halvår om man ser det från den ljusa sidan :) haha.

Ikväll kommer Sofie på besök, mysigt mysigt. Har ju legat efter med träningen så jag har ju inte träffat henne på ett tag.. Ska förresten börja nu på onsdag och jag lär vara död efter det! Konditionen lär ligga i botten efter sommarens uppehåll, men jag kommer ifatt snabbt. Man har ju grunden och det är det viktigaste :)

Har även bokat tid hos vetrinären med Lucia på onsdag, hoppas hon sköter sig, men det tvivlar jag inte på. Ska få en spruta och bli undersökt. Dyrt som fan, men det är hon värd min lilla princessa. Köpte ett riktigt fint halsband till henne igår också, med ett berlockhjärta på. Får nog även åka dit en gång till och köpa en likadan leksak som hon älskar och kommer tugga sönder snart!



På denna bilden ligger hon och flåsar eftersom hon är så trött av all lek med sin favoritleksak :)

Lucia

Var ute och gick innan, det duggade bara lite och det var jätteskönt! Köpte nya leksaker till Lucia som hon springer runder med nu! :) Hon är så rolig, när hon leker lite sen tar hon upp leksaken i munnen och går iväg med den och sedan leker hon lite till :)

Snart blir det middag, tortellini med kyckling. Smaskens!

Hemma.

Ledig dag som spenderas med städning och sen slappe. Bäst och börja med städningen så det är klar och det bara är till att slappa sen. Har äntligen fått in micron i skafferiet, vad tog det? 30 sekunder typ! haha. Så lat man är.
Mysig morgon med Philip också, skönt att han är hemma <3

Får fortsätta städa nu. trevlig helg :)

Ute

Lucia verkar sakna utelivet hemma hos mamma och det gör inte det bättre att jag har funnit mitt drömhus! jag har råd, men inte de egenskaper som krävs att sköta ett hus, jag kan klippa gräset, måla och tapetsera om och lägga golvet, men allt det andra som krävs, (det tar emot att erkänna) kan jag inte. Det är ett helt underbart hus som är byggt i sekelskiftet, det enda negativa med det är att det ligger i Tyringe... Visst är det bättre tågförbindelser där och så, men jag vill ju bo kvar i stan och slippa känna mig tvungen att ha bil. Men det är bara en dröm jag har. En sekelskiftsvilla med stor trädgård. Många genomgångsrum och gamla dörrar och fönster. Får väl spara ihop en slant och bygga ett eget hus istället. Visst trivs jag i lägenheten, inget ont om denna underbara 2:a i centrum! men snart är det dags att dra vidare och se mot nya mål och utmaningar :D

Snart kommer Philip hem. Ska bli skönt :) bara en timme kvar och jag måste göra mig iordning, går i tajts och ett linne bara och måste in i duschen om jag orkar. Annars så får jag se det som så att han antagligen sitter med joggingbyxor och är lite svettig så, vafan.!

har fått ett vykort från Farmor idag också. Känns som om jag måste köra upp dit snart och hälsa på. Jag har verkligen inte tid egentligen, en helg går ju väldigt fort med allt man ska göra och på vardagarna jobbar jag.. jag hatar att känna tvånget, man får så dåligt samvete när hon hör av sig så man blir ännu mer stressig. Men jag borde ta mig i kragen och köra upp dit, både till henne och pappas grav. Undrar hur många år sedan den blev tvättad? Känns också som om man borde vara rädd om de relationer man har kvar med sin familj emd tanke på allt som inträffat. Kan ju varken prata med mormor eller morfar längre och även om jag aldrig får några bra svar så känns det bra att komma upp till farmor och känna en liten del av barndomen komma tillbaka. jag är ju samtidigt hennes ända länk till pappa och det känns dumt att anklaga, för det känns som om jag gör det. Men det hade kännts bra om hon kommit hit någon dag och sett hur jag bor, vem jag är. men det är ingen från pappas sida som gjort det. Vet inte varför jag tänker så mycket på pappa just nu. Det är fel tidpunkt på året. Men jag gråter just nu och tårarna hindrar mig från att skriva det jag verkligen vill. jag är antagligen överspänd och borde få massage. Men det känns som om jag aldrig stått så här långt ifrån familjen/släkten som nu. Jag känner mig ensam och då drar jag mig mot de döda som jag kan prata med i en enmanskonversation.

Trevlig helg allesammans!


Sista dagen

Sista dagen på jobbet enligt sommarschemat är över. Jag slutade tio så det var ingen lång dag. Känns lite vemodigt att sommaren redan är över och jag har inte gjort något. Jag har knappt lämnat hlm och hur roligt är det? Känns som om man borde boka en resa så man har något att se fram emot. Men att boka 7 månader i förväg känns inte så spännande, hade velat ha en weekend nu i höst eller någonting ditåt. kanske snor mammas bil och kör uppåt en runda.

Tänkte jag skulle kanske få storstädat här i helgen när älskling är hemma. Vet inte hur pigg han är på det. Man är aldrig pigg på det, men det är saker som måste göras. Jag är inte heller särskillt pigg på det, men sådan röra det blev i somras så har lägenheten inte återhämtat sig och jag har ju jobbat som en gnu och inte haft så många dagars ledigt, och nu när vi är två om boendet så ska vi vara två om städandet också. Eller har jag fel?

Jag har huvudvärk idag. Ska krypa ner i soffan snart.. :/

Lycka

Är i en period just nu där jag är väldigt trött, fysiskt. När man kommer hem från jobbet orkar man inte ta ett armtag utan lägger sig ner på soffan direkt. Det som gör detta så långvarit är att jag inte ens orkar laga mat utan äter bara på jobbet, ett par mackor och fil. Man är i en ond cirkel som är svår att komma ur. Måste börja i morgon med att äta, för snart är det nattidags.

Tur att jag har Lucia som är min lycka just nu. Hon är det bästa som hänt mig och jag funderar på om det är så här det känns att bli mor. Men jag kan aldrig tänka mig en sådan känsla för ett barn, en ful oproportionerlig människa med stort huvud och som inte kan uttrycka känslor. Jag är väl känslomässigt okapabel just nu till att tänka i de banorna, och tur är väl det. Men jag älskar henne, och när hon skriker, vill jag bara ta henne till vetrinären och fråga vad som är fel. Oftast är det bara för att jag lämnar rummet eller för att hon är hungrig. Jag älskar när hon väcker mig 4 på morgonen och vill ha sin kelstund och då hon drar sig mot mitt huvud tills jag klappar henne och hon lägger sig på mitt bröst och somnar om. Hon är som en liten bebis till mig, fast inte opropotionerlig och ful utan ullig och gullig. Jag kan bära henne på axlen och hon ligger helt avslappnad, jag busar med henne och hon sitter just nu framför datorn och följer meningen ju längre den blir.

Om jag hade fått bestämma vad Lucia skulle betyda så skulle det vara Lycka. För hon är min.

Motvind

Har gått bra på jobbet idag, fram tills jag slutade och skulle handla. handlade massa nyttigheter och så gick jag förbi chipsen och kunde inte låta bli ostbågarna. Stod i kö i säkert tio minuter vilket är en evighet när man står i kö! Sen när jag handlat och gått runt på baksidan kommer jag på att jag glömt ostbågarna i kassan, och hur PINSAMT är det inte att gå tillbaks och be om sina jävla onyttiga ostbågar? Tänkte först skita i det och handla dem på Kvantum, men bestämde mig för att cykla tillbaks på framsidan och hämta dem. När jag sen är uppe på cyklen igen och är på väg hem är det motvind. När jag cyklar hem är det mot flera olika väderstreck, men tror ni inte att vinden ändrade sig för vilket håll jag cyklade?! Så en aning irriterad och trött på mig själv, sen ska man cykla i uppförbacke och motvind hem! När jag sen kom hem så hade Lucia hittat verktygslådan och tagit ut alla plugg som låg överallt på vardagsrumsgolvet! Och inte nog med det så var jag tvungen att ringa till Skatteverket och fråga var fan mina pengar tagit vägen. Såklart finns dem på Länsförsäkringar där jag glömt min internetkod!

Så dagen har inte varit alltför bra om man säger så. Nu börjar jag åtminstone få iordning här hemma, damsugning återstår....

ledig.

Känns att man varit ledig en dag förmycket när man knappt kommer upp från sängen! Har ångest därför man ska ge sig ut med cyklen i ösregnet och om bara stadsbussarna kunde gått lite tidigare hade jag kunnat ta den.

Somnade i halvlek igår, så jävla typiskt, tur att det finns nyheter på internet vilket jag precis kom på ^^

hoppas ni får en bra dag, jag har längtat efter jobbet igen!

Shopping

Stack ut på stan en sväng för att få upp humöret och hittade ett par tights, den svarta klänningen på Vero Moda och sen lite underkläder på Lindex, gick inom på Nisses för vi ska på kalas på lördag, men det är ju så svårt och hitta något till en liten gosse. Får se vad älsklingen säger när han kommer hem.. Fick gå inom handelsbanken också och fixa mitt certifikat och blev faktiskt lite deppig när Hemmakväll inte hade Bones säsong två. På internet kostar dem 450:-!! Det är 200:- dyrare än här. Så jag får väl vänta typ tre månader innan jag får den... Men sånt är livet.

...

VÄGGJÄVEL! PLUGGJÄVEL! SKRUVJÄVEL! SKRUVDRAGARJÄVEL! SVETTJÄVEL! HUSJÄVEL!

Say: DooDah! tur att Cartoons kan pigga upp mig i dessa hårda tider, nu ska jag lämna väggen åt en man med tålamod så ska jag gå och shoppa.


Överfyllt

Vaknade i min egen säng i morse av att Lucia var överkelig! Hon visste verkligen itne vart hon skulle ta vägen och kelade sönedr mitt ansikte. Det var mysigt att vakna upp så.
Dagen skall gå till att plocka undan, jag har redan rensat min garderob och det slutade med två kassar. Skönt! Ska ner på stan sen och köpa en riktigt fin klänning som jag provade igår, sen blir det säkert något extra, men det var längesedan jag unnade mig något. Känns som om jag behöver det.
Sen ska jag skruva upp en hylla ovanför skrivbordet, spackla klart i badrummet och städa. Har ju rentvätt i hela storarummet som ska in i garderoben, hur vet jag inte men jag får komma på något sätt. typ spännband eller något.!



Tog några bilder från när Lucia var ute och sprang i mammas trädgård, hon älskade det!
I denna bilden har hon klättrat upp i ett av äppelträden :D




Hem

Skönt att ha ett ställe man kan kalla för hem. Sitt eget som man bara kan fly till när man är trött på socialt umgänge. Har varit hos mamma nu i tre dagar och det märks, vill hem nu, höra tystnaden krypa in på kroppen och njuta av mörkret mitt sovrum ger. Vill kunna prata med mig själv, städa min egen röra och renovera min egen lägenhet.

Så snart ska jag hem, mitt eget hem och min egen tystnad. Vad kan vara bättre? Jag ser min egen disk ligga där jag la den, ser mina egna dammtussar som jag inte damsugit upp och jag ser min egen säng vara obäddad, precis så som jag lämnade det.

Arbeta.

Jaha, då vaknade man halv sju på sin lediga dag. Har tittat på morgonnyheter och ätit frukost, nu ska vi in till stan och köpa ännu mer plattor, känns att det kommer bli en lång dag med mycket arbete.

Längtar tills jag kan åka upp och hälsa på Philip i sthlm. Men antagligen kommer det inte bli av detta året. Kanske någongång till våren eller kanske aldrig. Känns som om man inte kan åka upp dit en fredag och överraska bara för då kanske han redan beställt biljetter hem. Men det hade varit roligt, på mitt egna impulsiva sätt.

Lucia går lös.

Måndag menas med jobb och idag gick det faktiskt riktigt snabbt. Fick lite fler tider också vilket är bra, det tackar man aldrig nej till. Var hos mamma igår och försökte hjälpa till i trädgården, släppte lös Lucia för att se hur hon reagerade. Hon älskade det och jagade fjärillar och blommor och dyl. Det var roligt och se att hon kunde komma när man kallade och att hon visste vart hon skulle gå.

Idag köpte jag sjästensplattor när jag körde hem från bilen, hela bakänden sänktes så jag kunde inte ta med mig alla så vi får köra in till stan i morgon och köpa resten, sen ska här läggas plattor. Tyckte mamma kunde köpt snyggare, men då huset redan var fullt med sjösten så blev det simplare och köpa resten i det. Vi ska göra en snygg caféuteplats precis vid trappan. Kommer bli skönt och sitta där och äta frulle på morgonen.

Ska se om man kan få något gjort uppe på mitt rum här också, slängde in en massa bråte när jag hade 20 års fest och det har aldrig kommit ut igen.

Festivalen.

Var ute på festivalen en sväng igår och det var trevligt. Förfest hos en kompis till Sofie först och det var trevligt att umgås med henne efter flera veckor. Sen känner jag att jag fyllt 20, jag gick hem och lade mig vid tolv. haha!

Har varit hos mamma hela dagen, hon har arbetat i trädgården hela dagen och vi har varit på Jysk och köpt nytt cafébord till en uteplats vi håller på och lägga på framsidan. jag är inte så mycket för trädgårdsarbete så jag har lagat mat istället :D

Lucia har gått lös i trägården idag och tyckt det varit jätteroligt! Ikväll har hon skuttat runt i trädgården och det är roligt att se att man kan ha henne ute lös :)

Godnatt allesammans.

Alkoholism.

Att vara alkoholist, är det att man får skylla sig själv och att det är ens eget fel eller är det en sjukdom? En obotlig, genetisk sjukdom? Många är oense om saken och de outbildade som beskriver alkoholister likt drägg och samhällets baksida har fel. De outbildade människor som anser att alkoholisterna har sig själva att skylla och att det bara är så enkelt som att sluta dricka har fel. Jag brukar dra paraleller att alkoholism är som cancer, den paralellen är kanske inte helt korrekt, men det är två obotliga sjukdomar som leder till döden. Båda kan vara genetiska och man kan isåfall ta försiktighetsåtgärder för att inte bli drabbad.

Många ser alkoholister som gamla gubbar som sitter på en parkbänk och dricker. De som går förbi och ser snedt eller vräker ur sig något ord mot denna man men som tycker synd om en cancerdrabbad förstår jag inte.
Jag tar upp detta ämne för att jag idag hört ett samtal som berörde mig illa. Jag gillar inte att ta upp diskussioner om alkoholism därför det drabbat mig personligen. Min pappa var alkoholist. Det är ingenting jag skäms för eller försöker dölja, han var världens bästa pappa och snällaste man som jag känt. Visst kunde han ha sina dalgångar då dagarna inte var alltför roliga. Men det var min pappa och han var världens bästa.

Det var inte så roligt att få ta farväl av sin far som 13 åring. Det var inte så roligt att se sin pappa dö långsamt på ett kalt sjukhus i 3 månader. Se han sluta prata, se ögonen sluta tindra, se sin stora starka far magra av och bli till ett skal. Alla hans inre organ slutade fungera och som jag har förstått det av hans läkare i efterhand fick han inga nya organ därför han var alkoholist. han var inte behörig för ett liv. jag förstod inte läkarens resonemang, en man som får betalt av att rädda liv, fick nu betalt för att ta ett. Även här ser jag paraleller där samhället missgynnar alkoholister. Jag vet inte någon statistik på hur många alkoholister som dör varje år av skrumplever eller dyl. Men det finns så många som söker hjälp varje år på olika rehabkliniker runt om i Sverige. Pappa låg på ett i en månad, efter ett halv liv som alkoholist får han hjälp i en månad. Är det tillräckligt? Pappa fick återfall, jag vet inte hur långt efter, men det kan ha varit en vecka. Jag har många om och men. Han kanske hade gått och rädda om han fått vara kvar på rehabkliniken längre.

Som dotter finns det mycket jag har spekulerat i. Jag kan inte alla fakta runt min pappas fall, jag var bara ett barn som fick höra från en läkare att min far skulle dö för att han hade en genetisk sjukdom. jag vet inte om det skulle gå och rädda honom ändå, men man måste kunna få ställa krav på samhället, sjukvården och människorna vi lever bland.

Visa respekt.

Äntligen!

Så då var det min lediga helg på åtta dagar. Riktigt skönt, men jag vaknade ändå sex och kunde inte somna om. Så jag har legat och kollat på Bones tills det var dax för frukost.

var inne på festivalen en runda igår också. Inget märkvärdigt, alltid samma sak. Hade inte bäjb kommit hem så hade jag nog missat den helt. Är inte riktigt sugen på att dra ut ikväll heller, vill bara ta det lugnt och återsamla krafter i helgen, men vi ska till en kompis kompis och sen dra ut en sväng, får se hur lugnt det blir.

Är snart nere i min målvikt, två kilon till, sen har jag gått ner 15 kilo. Jävligt bra jobbat. har några centimeter runt magen kvar sen är det låren som är nästa projekt. Det svåra är att hålla sig kvar här nere och inte frestas av allt. Men det är rätt lugnt när Philip är i lumpen och man jobbar, man bränner ju en hel del där och sen äter man inte så mycket, och jag äter nyttigt.





Lite bilder på min älskling gör vardagen lite ljusare <3

Lagom dag.

lagom dag att jobba idag. Från halv två till fem. Fick ändå mycket gjort och kunde stressa därför man visste att man inte jobbade så länge. Lucia var halvvägs ut i trapphuset när jag kom hem. Hon saknar nog Husse kan jag tänka mig.  Då blir hon glad i morgon när han kommer hem.

Hässleholmsfestivalen är i full gång. Får se vad babe har planerat och om man kanske kan dra ihop ett gäng kompisar och ta ett par öl där nere. Känns som om man är helt isolerad från socialt umgänge just nu när man jobbar. Känns som om man borde vara mer rädd om sina vänner än vad man är. Som de från gymnasiet har jag typ knappt träffat på ett år. Men man får ju skylla sig själv, för man väljer ju själv om man vill umgås med någon. Jag vill, fast ibland orkar jag inte och det är så trist att tacka nej alltid. Borde ta nig i kragen och ringa runt lite. Fast å andra sidan är det ingen som ringer mig heller.

Snart börjar Bones om en halvtimme, göttigöttgött. Måste se om säsong 4 har kommit ut på box ännu. fast det är ju egentligen inget bra att spendera pengarna på... Med tanke på att slösa pengar så köpte jag en ny leksak till Lucia igår som hon älskade! Halva priset på ÖB och nu har hon tagit av musen från själva stommen och springer runt och håller i den som om hon vire en jäkla hund :) vet inte i vilket fack jag ska sätta henne i: Hund, ekorre, katt eller lodjur.

Tjarå.-


Dum i huvudet.

Seattle-Barcelona. Jag var övertygad om att ifall jag bara kom till teven så skulle jag kunna se hela matchen utan att somna. Jag tror jag såg tio minuter, och vaknade igen vid 2-0. trist! Men Barcelonas matchdräckt var ändå fulast.
Ska försöka få lite sömn till nu. Är riktigt tråkig känner jag och får försöka ändra på det i helgen :) Hlm-festivalen är ju ingen succé så, men med rätt människor så är det riktigt roligt.

Längtar på något sätt till vecka 34 då mitt framtida år bestäms. Jag trivs väldigt bra på Maxi och känner att det är starten på den karriär som har varit förutbestämd. För er snobbiga akademiker så har jag bara en mening: Been there, done that. Alla är vi olika, lika mycket som jag kan plugga och få bra betyg, lika bra kan jag jobba hårt.

ha! Nu vet jag vad jag ska pyssla med idag! rensa skafferiet och flytta in mikron! yeah göttis :)


Överansträngd.

Jaha, så var det med detta sommaruppehållet. det resulterade i en överansträngd och sträckt nedre vad. Vilket inte är så roligt när man hade tänkt börja träna nästa måndag. Så nu är det ytterliggare vila som gäller, vilket inte är så lätt när man halvspringer hela dagarna på jobbet, vilket jag måste göra nu om jag ska ha chans till fler timmar.

Så nu ska jag ta en mysstund med Lucia, hon är nog inte så glad på mig när jag varit borta hela dagen.

En och en halv dag kvar till en ledig helg ! <3

Sönder?

Har inte kunnat sova inatt, känns som om min hälsena är sönder och det värker något så in i helvete. Hade jag bara fått en smäll där så hade det varit lugnt, men det känns som om det är inuti vilket suger.
Har inte kunnat sova på grund av Lucia heller, hon har verkligen varit kelen inatt och legat PÅ mitt ansikte och gått ovanpå det hela natten. Hur schyst får man lov och vara?

matdax och sen måste jag kila till jobbet.

Inte aktiv

Förlåt för att jag inte varit så aktiv här inne på några dagar, jag har ju ett liv, eller inte. De senaste dagarna har jag jobbat som en (ja ni vet vad man brukar avsluta meningen med). Och är just nu helt slut! Var dock hemma hos mamma i Söndags, hon hämtade mig och Lucia efter jobbet och så åkte vi tillsammans ner till Sösdala. Lucia blev väldigt förtjust i Astrix, men han å andra sidan var inte lika förtjust utan var så jävla kaxig och nonchalant och när Lucia minst anade det gav han henne en örfil! Just som en storebror gör! Hon följde efter honom hela kvällen och ville bara se vad han höll på med :) Riktigt roligt att få observera de två liven. Astrix är ju typ fem gånger så stor som henne, så allt han hade behövt göra är att lägga sig på henne :)

Fick även reda på en tråkig sak som hänt.. Förska reaktionen var att det inte kunde vara en olycka, en människa som gått igenom så mycket kan inte ha gjort detta mot sig själv. Men vad vet jag? Jag tyckte synd om personen när andra föraktade henne. Jag sänder därför mina medkänslor till hennes barn.

Annars har jag bara jobbat. Är riktigt sleten nu, har fått sätta på autopiloten och det är tur det är så mycket att göra för annars hade jag somnat på jobbet. Hade riktigt tur idag när jag skulle lämna bilen hos mamma, körde till Brönnestad när jag kom på att bussen skulle gå där nerefrån om fem minuter (körde inte så lagligt när jag fick reda på det, tur att det är tryck i kärran) så jag körde bara upp till brönnestad och vände så mamma kunde följa med och lämna av mig vid bussen, nere vid tkorsningen ser jag bussen uppe vid kullen och får typ panik och springer rätt ut i vägen och tur är att billen som typ nästan körde över mig skulle svänga för annars hade det varit mos av mig. Men jag kom med bussen iaf :D

Sofie kommer och hälsar på idag! Så jag ska börja städa snart, har ju sagt att jag skulle städa sen Philip stack, men är helt utmattad. Både från jobb och från sådana där psykiska grejor. Allt är inte riktigt bra just nu med hjärnkontoret. Men det fixar sig, får man bara tid och få i ordning i hemmet så ordnar sig hjärnan också. brukar vara det som är problemet.

Nää, nu river lucia snart lägenheten! haha. knäppekatten!!

mamma, du är bäst-ever! har inte insett förrän nu hur lik jag är dig och jag skulle bli otroligt stolt över mig själv om mitt liv kunde på någotsätt likna ditt. Jag vill skapa mina egna fotspår, men ändå gå lite bredvid dina.
 
Nu är Lucia blöt = Olydig!



Någon som vill hanka på till festivalen i morgon eller på fredag? :)

Sliten.

Är riktigt sliten idag, babe väckte mig kvart i fem i morse och jag var tvungen att gå upp då för min mobil separ fortfarande. Är på jobbet sex och är dum nog till att börja baka skorpor efter morgonrutinerna. Skorpor ska vara inne i 2,5 timme och är inte så smart att göra en lördag i med vi bara har en ugn. Så det är tack vare mitt dumma beslut i morse som jag inte kunde baka upp så mycket. tragiskt.

Kom hem och har sovit sedan dess. Känns som om jag börjar bli sjuk, har gått mycket på jobbet och jag vet att jag har sex dagar till att jobba tills jag är ledig. Sen har jag fortfarand mycket att göra här hemma så allt är piss just nu. Ingenting blir gjort och jag önskar jag kunde vara ledig en vecka och göra klart allting.

Allt äter upp mig just nu. Undrar när fan jag skall börja träna...

trevlig helg allihopa. <3

RSS 2.0