V.48

Ny vecka, nya möjligheter! Är det inte så man säger? Den här veckan ska vifå klart med golvlisterna i vardagsrum och kök eller iallafall köpa dem så man har hemma. Till helgen ska jag till Ullared, inget speciellt man behöver men det är kul att åka dit och titta o så. Ikväll har vi ätit tacos, det är ju typ fredagskväll för oss idag med tanke på att Philip är ledig till på fredag och jag är ledig imorgon. Nu ska jag snart tacka för mig, är megatrött!

1 Advent.

Då vart det första advent, till och med min och Philips första första advent som riktigt sambopar. Mysigt :)

Kalaset igår var riktigt trevligt, folk man trivs med och RIKTIGT god mat! Serverades tacogratäng som var riktigt smarrig!! Lätt att man ska prova på det här hemma. 

Idag ska jag och Philip ner på julskyltningen och titta vad som finns där :) Kanske kan hitta någon julklapp till mig själv eller nåt :)

Har även pratat lite med mamma idag, dem firar första advent med grillning och tuborgs julöl!! Så jag skickade en bild på snökaoset här ute och bestämde mig för att vårt klimat är lite mysigare just nu :)



recept.

Idag har Philip och jag bakat lussekatter och även varit ute på stan och köpt julklappar och födelsedagspresent till hans brorsdotter som fyller 14 idag. Lussekatterna blev riktigt lyckade när jag använde både kesella och specialvetemjöl. Mums!!


Sen ska jag försöka få tag på receptet på den typiska etiopiska maträtten som jag lade upp bild på igår, tänkte bjuda på det på nyår ifall vi ska ha något här hemma då.


Imorgon hoppas jag på pulkaåkning! Hade varit megaskoj!!


Nästa vecka bjuder inte på något annorlunda, är ledig på tisdag och då ska man fixa naglarna bara och kanske köpa golvlisterna till lägenheten så man får det klart. äntligen!


Nu ska jag hoppa in i badkaret med en ljummen öl, nice :)


Sugen.

Jag är sugen på etiopisk mat <3


Julstök.

Nu börjar allt med julstök och julbak osv. Jag har satt upp mina julstakar och två tomtar, sen får det vara bra. Granen sätter vi upp en vecka innan jul eller så och den ska stå i hallen vid kaminen. Philip och jag ska köpa småklappar till varandra som vi ska lägga i adventskalendern, jag handlade mina idag. Känns skönt och jag hoppas nägra kan vara till nytta, eller jag vet att de blir det.

Imorgon ska vi baka, lussekatter och saffranssnäckor och pepparkakor. Men som min kollega sa: Det slutar alltid med att man köper dem ändå för antingen blir dem brända eller för tjjocka eller för smala, man kan ALDRIG göra perfekta pepparkakor. Inte jag iallafall och inte någon annan som är mänsklig :) haha.

Man skulle kanske också börja leta fram mysteriet på greveholm, det är ju en äkta klassiker som man måste se VARJE jul oavsett hur deprimerande julen kan vara så muntrar den alltid upp mig :)


First day.

Första dagen på jobbet efter semestern var riktigt go! Skönt att komma tillbaka till verkligheten och de underbara kollegorna man arbetar tillsammans med.

Nu ska jag hämta julpyntet och börja med det så det är klart när älsklingen kommer hem. Och kanske ska boka biljett till bion imorgon, får se när älsklingen slutar, annars kanske jag kan tvinga med mig någon annan? (som också hatar harry potter) Inte bra när man har kompisar som hatar Harry Potter, man måste nästan betala folket för att följa med :) haha.

Om jag är driftig nog så kanske det kommer upp lite bilder på pyntet ikväll, annars skiter jag i det.

ha de!


Jobb,

Imorgon börjar jobbet, ska bli skönt och komma tillbaka till kollegorna som är helt underbara <3. Veckan mjukstartar på tre dagar och jag slutar halv tolv både imorgon och på fredag. Helt fantastiskt!
Nu ser här bättre ut hemma, ska bara köra till tippen med det gamla soffbordet och golvet som blev över till vardagsrummet. Måste bara få tid.. Känns som om att all energi man hade i etiopien försvann när man satte ner foten i Sverige i snö och slask. Det är ju bara så jävla deprimerande.
Ska börja sortera bilderna som jag vill förstora och framkalla, har en hel del bra faktiskt. Men det inte riktigt vart i lägenheten jag ska placera dem ännu. Kanske ska kolla upp det först?

Man kanske borde krypa ner i badkaret med en kanna kaffe och boken: Ekonomiska perspektiv på projekt. Känns som om man behöver en hel kanna till den, det finns risk för att man somnar.. "/

Har hittat något som jag verkligen, verkligen vill ha: onepiece


Helt underbar dress som man bara kan mysa runder i! <3


Julpynt.

Idag har jag varit och fikat med Lisa, visat henne bilderna från Etiopien och bara tjabbat loss. Sen har jag och Philip städat här hemma så jag kan börja julpynta så smått med ljusstakar och någon tomte i ett hörn, sen självklart adventskalendern som jag köpte i Ullared, där jag ska lägga i en miniklapp för varje dag :)

Ska även boka biobiljett till Harry Potter på torsdag, Philip lade fram förslaget att se den! Han hatar verkligen harry potter men vet hur mycket jag älskar filmerna <3

Nu ska jag se ifatt några greys anatomy avsnitt och sen gå upp på vinden och rota fram julpyntet :)


Tisdag

Idag ska jag fixa och dona i lägenheten hade jag tänkt. Behövs om man säger så, ska ta upp mina resväskor igen på vinden och jag måste ner o sätta upp en tvättid. Imorgon börjar jobbet. Skönt att komma igång igen. Jag måste ha något att göra, något annat att tänka på. Var på jobbet igår och hämtade julschemat, gött som fasen blir det i december!

Frukttallrik

Idag gick jag och hämtade mina skor som jag beställde innan jag åkte. Dem passade perfekt och jag är kär och galen i dem! Sen kom Petra hit och vi tittade på bilderna från Etiopien, saknar det som fan. Känns som om det är ett annat hemland, för man kände sig som hemma där och jag vill dit igen, fast en längre tid. Alla människor var så glada för det lilla dem hade, det var ingen stress eller något habegär efter onödiga saker såsom teveapparater eller iphones.. Man tar allting för givet här i Sverige och vi är så jävla otrevliga och deprimerade när man tänker efter. När man har sett ett så vackert och underbart land vill man bara tillbaka och jag stör mig på det! Jag vill inte sakna det! Jag vill inte tänka tanken att det är bättre där för jag har ju bara min mamma där, jag har ju mitt liv i Sverige! Jag har ett underbart jobb med härliga kollegor, en fin lägenhet, två katter och en sambo, som jag älskar så jävla mycket. Men saknaden går väl över när man väl kommit in i vardagen igen. Vi åt ju mycket frukt där nere såsom ananas och melon så idag körde jag till Coop och handlade det för säkerligen 10 gånger så mycket och det är inte ens lokalt! Fy tusan vad det är dyrt med frukt i Sverige! Men got vart det :) ikväll ska jag nog tappa upp ett bad och göra pasta carbonara till Philip när han kommer hem från jobbet <3

Pics-emiomien

Nu är jag i Sverige igen! Kom hem igår efter 16 timmar på resande fot.. Lite vemodigt att vara hemma i vardagen igen men skönt att få vara med älskling och katterna.

Här kommer lite fler bilder från emiomien <3
















Kas kas

Har inte uppdaterat här på två dagar för så mycket har hänt! I onsdes var vi på merkato och som sagt det var Afrikas största marknad! Riktigt mycket av allting och man fick pruta och hålla på! Där stod en naken neger på någon gata och antagligen hade han inte alla hemma riktigt! Köpte två stycken ebony elefanter som jag ska ha på vårt sängbord, tre sjalar, en läderhandväska, en typisk etiopisk klänning och sen lite småttmoch gott till julklappsspelet. Stämningen där var så skön och det var verkligen Afrika i de fattiga kvarteren och vi var dem enda vita där. Så man kände sig lite uttittad faktiskt men jag älskar Addis Abeba, jag älskar människorna och tempot här nere. Igår var vi på en lokal restaurang och käkade inhemsk mat, det var en enda stor tallrik med massa gojs på och till det fick man något som såg ut som toarullar med gummiaktigt bröd som man sedan rev av en remsa på och åt med händerna! Jag som annars är megakräsen tyckte detta var riktigt, riktigt gott!! Till det så var det sång och dans på scenen med uppträde, männen dansade så himla bra! Såg inte ut som om de hade något ben i kroppen alls!! :) idag har vi varit inne i Addis och shoppat, där blev det två par skor och en klänning till mig och sen har jag handlat till min svågers son en skjorta och byxor och en miniklänning till min svägerskas systers dotter! Till min svärmor och svärfar kan jag inte berätta :) ikväll ska vi på en annan restaurang som heter kas kas med grillning och det blir väl en hel del öl :) om två timmar ska vi spela fotboll : Sverige mot Etiopien! Moges, pedros och Abel mot mig mamma och Mats ute på grus vägen utanför :) vi kommer nog loosa som fanmen vi bjuder på mat imorgon så dem får någon vinst iaf :) bilder kommer när jag kommer hem, dvs sön eftermiddag. Räkna förresten inte med att jag är neger för jag har ju knappt hunnit sola!!

Kalldusch

Klockan är sju här och jag vaknade av att hundjävlen andra sidan floden stod och skällde. Vem fan vill vakna upp till något sådant?! Gick in och skulle ta en skön dusch men det var bara kallvatten i så det blev en snabbis istället. Dagen börjar sannerligen inte bra. Hemhjälpen är ledig idag så man måste bädda sin egen säng också ;) hehe... Ska försöka somna om en timme till frukosten. Sen blir det merkato, shoppa shoppa shoppa!!

Dåså

Har precis grillat, vi stack till Hilton i eftermiddags och badade och sen körde vi hem och grillade kyckling med klyftpotatis, riktigt mumma!! :) det blir som sagt merkato imorgon och då ska man shoppa loss inom alla grenar! VERKLIGEN! Min svåger har en son som är ett halvår gammal och till honom ska jag köpa en typisk afrikansk herrklädsel, och om jag hittar så ska jag även köpa till min svågers sambos syster som har en dotter i samma ålder och till henne en klänning. När man inte har egna får man köpa åt andra. Det är ju så kul! :) nu ska jag somna till en film i soffan. God natt <3

Bilder från Etiopien







Här är lite bilder från Etiopien, uppladdningen är inte så snabb, det är därför jag bara har laddat upp tre stycken.
Nu ska vi till Hilton och bada, det blev merkato imorgon därför muslimerna har helgdag idag och då kommer dem vara där och festa och ja, göra vad muslimer gör när det är helg för dem. Gatorna var fulla imorse så man kunde inte ens komma fram med bil, verkade vara en hejdundrans fest!! :)

see ya!


Merkato

Det är så vansinnigt roligt att ge bort saker till folk som blir riktigt glada. Igår gick jag ner till pedros och Abel (pojkarna som vaktar huset och gör diverse trädgårdsarbeten) med tshirtar hemifrån för vi hade alldeles förmånga. O dem blev så glada och sprang in och provade alla och sen hade vi tagit med en riktig fotboll från svff som dem fick och när dem blev så glada för det så kände man att man gjort lite nytta, istället för att skänka pengar till röda korset där cheferna tar ut stora bonusar. När jag åker ner nästa gång ska jag ha ännu mer med mig. Nästa gång Philip och jag åker ner och vi kör ut på landet igen ska jag ha några flaskor rent vatten med mig till de små barnen som antagligen aldrig druckit något sådant. När det regnade i söndags stog de fattiga människorna vid brunnslocket och samlade upp vattnet så de kunde dricka det. Vattnet var brunt. Vi har ju sett på teve att dem inte har rent vatten men jag har inte tagit det till mig förrän nu när man sett det i verkligheten. Idag ska vi till merkato, det sägs vara Afrikas största marknad och jag ska se ifall jag kan hitta lite sjalar, kläder och någon afrikansk staty jag kan ha på vårt sängbord. + lite annat smått o gott :) det är ju tokbilligt på sådana ställen där nästan bara urinvånarna går. Vi var på köpcentrum igår och letade laddare till kameran och där fanns ju sånna butiker som hemma med samma priser och det är ju inte riktigt lila kul att köpa hem. MEN! Jag hittade en riktigt cool potta som mamma måste köpa hem till mig sen som jag ska ha till min unge! Den var på hjul och såg ut som en giraff!! I like it!! :) hehe. Nu är klockan sju här och hemma i Sverige är den fem. Ska se om aporna ska ta sin morgontur i trädgården :)

Hotell hilton

Idag har mamma och jag varit o solat på Hilton i med vi inte har pool här hemma. Jätteskönt i poolen för den var tempererad och varm :) nu är vi hemma och spelar Hugo ute på balkongen med eftermiddags sol :) hejsvej!

Emiomien

Vaknade till ljudet av en moskee imorse, ganska lugnande och mysigt faktiskt. Så nu sitter vi och äter frukost men här har inte kommit några apor förbi ännu :) det är ganska mulet ute idag så vi får väl ut på stan och shoppa lite eller pula lite här hemma. Ganska skönt att slippa bädda sängen för det gör hemhjälpen och man behöver bara lägga kläderna på badrumsgolvet så tvättar hemhjälpen! Riktigt nice!! :) Får se vad för äventyr dagen bjuder på idag. Ingen ridning för min del iallafall!

Horse riding

Nu har vi kommit hem till Addis efter att ha varit på ett hotell i Adama. Hotellet var riktigt nice, vi fick ett rum, alla blev lulliga och spelade biljard och åt gott. För 500:- totalt! Billigt! Imorse bestämde vi oss för att vi skulle rida på hästarna som stod utanför hotellet. Mamma och jag skulle börja och jag fick såklart den bångstyriga hästen. Det fanns inga hjälmar och jag red med shorts. Första varvet runt hotellet gick bra, andra varvet vi rider skulle vi trava och jag kände hus hästen taktade och när den ser en skottkärra komma emot den blir den livrädd! Jag har ju varit van vid sådana situationer innan så jag ställde mig upp i sadeln och försökte rädda situationen när den ryggade, och försökte undvika träden. Men då hästen började stegra fanns det ingen utväg och den tappade balansen med mig på och lade sig på marken. Jag fastnade med tog mig loss, hade vara klämt ett ben och räddat huvud och rygg tack och lov!
Efter detta så fick ju hästen panik och löpte amok vid etiopierna och sprang sedan hemåt till sin box. Mitt adrenalin sprutade och jag kände snabbt att det var något fel på benet. Efteråt märkte mamma att jag blödde, så vi vart tvugna att tvätta av det och sedan åka till närmsta apotek.

Därefter hade vi bestämt oss för att åka till en sjö som Mats kollegor berättat mycket om och chauffören viste vart det låg. Ca 3 timmar mot den kenyanska gränsen. Det skulle vara riktigt fint så vi tog oss dit. På vägen dit fick vi se det riktiga Afrika, sånt som man ser på tv4 när de har insamlingar till barnen i afrika. Det var lerhyddor, mammor som bar på sina barn, brunnar där hela byar samlades för att få vatten. Boskap som drev runt och åsnor som bar på tre gånger så stora hölass. Ett par gånger sprang det en hel kull med barn förbi vår bil och dansade och sjöng så vi stannade för att ta foton och ge dem några birr. (Etiopiska pengar) Två av barnen hade inte ens byxor men de dansade för glatta livet så jag fick ett foton på dem tillsammans med mig och en video när de dansar och sjunger. Jättefina ungar som inte skulle levt så fattigt egentligen...

Den här sjön som jag pratade om var inte alls som vi tänkt oss. Den var brun och restaurangen var inte alls fin, så vi åt en middag där och åkte sedan hel igen. Men som sagt, man fick se det riktiga afrika och det är jag glad för.
När vi sedan kom tillbaka till Addis förstor man att människorna där inte hade det så dåligt som man trodde de hade när man först kom hit. De har mat för dagen och de har rena och hela kläder och tak över huvudet.

Men annars är jag väldigt förvånad över att människorna här är så glada och trevliga, de är glada för det dem har för dagen och de lever gemensamt och inte alls så stressigt som vi har det i norden. Det är skönt. Jag hade lätt kunnat leva här nere. En helt annan mentalitet och syn på livet. Jag är glad att få haft den här upplevelsen här nere. Och jag har faktiskt en hel vecka kvar!!

Något negativt med resan är att jag GLÖMDE min laddare till min systemkamera, som jag köpt ett 70-300 objektiv till enbart för den här resan. Riktigt, riktigt förbannat trist. Imorgon ska jag åka och se ifall dem har en butik med laddare.

Nu ska jag upp och ta en öl till. Det är lite kyligt här nere nu. bara 20 grader ute ;)
hehe.


Addis ababa

Igår kom vi hem till mamma och Mats efter en riktigt lång resa! Även om den gick väldigt fort så var vi trötta när vi kom hem. Men vi körde ändå inom supermarket så vi hade frukost till idag. Den affären vi handlade i var en av de största, och var kanske lika stor som ett vardagsrum! Men de var väldigt trevliga och höll korgen till oss och lastade in alla påsar i bilen. Det är service! :) nu på morgonen vaknade jag halv sex svensk tid och kunde inte sova, gick ut på balkongen och såg en apa sticka fram huvudet! Överlycklig blev jag så jag sprang in och hämtade systemkameran och då kommer hela familjen apa!! Gammelfarfar satt och åt medans ungdomarna hoppade över honom och till sist kom mamman med den minsta son hängde på magen om henne! Man kunde först inte se att hon hade en bebis, jag trodde bara hon hade två svansar!!! :) idag ska vi åka ner till ett ställe vid en sjö och göra dags utflykter i helgen, tror inte de har internet där nere så jag får väl uppdatera när vi kommer hem igen. Jag visste däremot att jag hade glömt något! Jo det viktigaste av det viktiga!!! Laddare till systemkameran!! Om det verkligen finns en Gud där uppe så måste det finnas en laddare till den här i Addis som man kan köpa! Nu ska jag äta frukost! Hej svej!

Kastrup

Sitter i en lounge på Kastrup och äter frukost nu, flyget går om en timme till Amsterdam, sen byter vi flyg där till Addis Abeba. Har dock inte sovit så mycket inatt men hotellrummet var fint så det är bara mitt huvud som har spökat :) har självklart tagit diverse saker såsom tvålar och pennor, tvålarna är till Petra och pennorna är till mig :) nu ska jag äta klart. Trevlig torsdag!!

I väntans tider..

Nu är det tre timmar tills jag sätter mig på tåget till kastrup. Har en stadig frukost i magen så nu går man i väntans tider. Ibland kan tiden verkligen gå långsamt!

Men jag får väl gå igenom packningen igen och se så det inte är något jag glömt, städade toaletten tidigare så älsklingen slipper göra det när han kommer hem ikväll..

För nu har man sagt farväl till honom också, han stack till jobbet innan så nu går man här hemma själv.. trist för då går tiden mycket långsammare... Men det finns alltid något man kan göra.

Dagen D.

Idag åker jag. Men först ska jag inom Nagellisa och fixa mina naglar, sen ska vi äta mysfrukost hos mina svärföräldrar <3
Tar tåget till Kastrup vid tretiden, sen får man gå och lägga sig tidigt för flyget lyfter halv sex. (tror jag, tidigt vart det iaf!) Sen är man på resande fot i en dag och vi är nere i Addis Ababa på kvällen. Denna resan kommer bli så himla bra, jag är säker på det! Det enda negativa är att älsklingen inte ska med.. Kommer sakna honom till tusen, men samtidigt så har ju jag fått vara hemma när han åkt på resor, sen ska vi ju inte glömma året han låg i lumpen.. ;) Man har ju lite att jämna ut :) haha. Tur att internet finns iallafall så man kan ringa varandra på skype och messa med whatsapp!

Skönt att slippa snöoväder i tio dagar, skulle kunna säga att det är skönt att slippa jobbet, men.. Jag har ju varit där nere 3 av mina 4 dagar på semestern, så jag hade ljugit lite där. Man saknar jobbet och när man inte haft något här hemma och göra så har man ju stuckit dit :)

nu ska jag krypa ner i sängen och gosa lite till innan dagen tar fart!


Hässleholm

Har varit ute på stan en vända och köpt en Sverige tshirt till en man i Etiopien som ville ha en och så gick jag inom Hm och hittade en helt underbar långklänning som är perfekt där nere! Jätteskön kvalité, lite lång kanske men det går och sy upp där nere. Imorgon sticker vi, känns riktigt overkligt.

Lucia

Fick tömma festkameran och hittade bilder på Lucia när hon lökade i soffan ;)



Hon ser riktigt tjock ut på dessa bilderna, men mycket är faktiskt päls.. ;)




Här är husse Philip också med <3


Made

Vaknat tidigt idag också. Mannen ligger och sover och jag går här hemma och plockar. Hade råkat lägga ner ipoden i den stora väskan, riktigt tur jag kom på det i tid!!
Har haft teven igång och såg en bokrecension på Spöa döden, den lät riktigt bra så jag ska åka ner till Maxi o se om dem säljer den där, annars får jag väl ta den här inne i stan. Kan vara roligt att läsa något annat än projektledning på planet..

Har nog fått med mig allt nu känns det som. Ska bara ha festkameran som ligger i bilen. Den har man råd och bli av med, för man vill ju ta bilder på marknaden, men där tar man ju själklart inte med systemkameran.

Sa ju igår att jag skulle sluta med allt onyttigt, vad tror ni Philip kommer hem med? Pringels!! Men jag har hållt mig än så länge och det fick bli ägg till frukost, är lite hungrig fortfarande, men man får se det som att det är magen som äter upp allt överblivet fett. haha.

Ska köra nu så mannen får sova en halvtimme till ;)

Shoes!

Det märks att jag har semester nu, för jag bloggar, alldeles för mycket!
Men jag har faktiskt köpt ett par alldeles underbart vackra skor idag på internet!

Bara titta på dem! Man blir förälskad direkt!







helt underbara, eller hur?! :D


Julklapp!!

Nu vet jag EXAKT vad jag ska köpa till Philip i julklapp!! Det är världens bästa julklapp, VERKLIGEN! Är riktigt nöjd att jag kommit på det här för jag är så dålig på presenter annars, men detta.. Är något ut över det vanliga ;)

Handbagage

har en bild av mig själv på flygplatsen. Ni vet den filmen: Släkten är värst? När han står i kontrollen och ska köra igenom sitt handbagage, men det är för stort? Mitt handbagage är ca 5 cm för stort på ena sidan, men jag kan inte ha ett mindre! Detta är en väska på hjul som är skitbra, där jag kan ha mina böcker och kameran i och även får plats med lite andra saker. Så jag hoppas att jag slipper stå på flygplatsen och måste checka in det jävla bagaget...

Jodå resfebern närmar sig.. Jag är glad att jag fick ner det stora objektivet i kameraväskan också, undrar om man får ta med sig den på planet? dem kanske tror det är (ni vet det ordet man inte får säga på flygplan som börjar på B!).

Jag måste dessvärre eventuellt ner på MAXI imorgon också och köpa hänglås till min stora väska. Köpte ett på Ullared, men det ligger uppe på vinden nu och samlar damm.. typiskt. Och ja det är enklare att köra ner och köpa ett nytt än att gå upp och leta efter det. Jag ska ta ett foto på min vind sen så ska ni få se vilken röra där är. Vi hade typ lätt kunnat köpt ett hus nu och fått in alla grejorna där. Vi har redan till kontoret, gästrum, somrum, walk in closet, vardagsrum, kök och badrum. Vi skulle till och med kunna ha en gillestuga eller ett extra gästrum och ändå kunna möblera det! Känns som om vi har sparade möbler överallt: Hos mamma och i mammas hus som hon hyr ut till mina kusiner, hos Philip och här och på vinden... Och ändå säljer vi möbler på blocket titt som tätt.


Packar.

Nu håller jag på och packar, men imorse vart jag nere på jobbet och handlade frukost. Som tur var frågade en kollega mig ifall jag hade mitt pass... PASS!?? Ehh, det hade jag inte en tanke på! jag hade tänkt ut precis vilken musik och böcker jag ville ha med i handbagaget, laddare, laptop och kamera men inte passet! En sådan tur att hon sa det för jag kan se mig själv på kastrups flygplats på torsdag morgon utan passet, vilken syn!! haha.
Tycker inte jag har överpackat heller så som jag brukar göra, det är rätt skönt att veta att man kan tvätta kläderna. Sen tog jag med extra underkläder som jag kan ha kvar där till nästa gång jag åker, likaså  tandkräm och tandborste.

Annars har man fått lite administrativa grejor gjorda idag med banken i Sösdala och liknande. Dem kan ta sig någonstans. Lite tråkigt när man har varit kund i en bank och vill ha ett eget lån där så går det inte utan man måste ha fast jobb. Sen går man in till en bank i stan och pratar med en främling i tio minuter så är lånet klart. HALLÅ!?

Nu ska jag packa vidare och öppna en öl och dansa till städmusik och njuta av semestern. Philip har ju bilen så jag kan inte ut och köra ändå. woohoo!









Tror inte jag lagt upp några bilder från halloweenfesten här, jag vet inte riktigt när min nunneslöja föll av, men jag har inga bilder när jag har den på. tyvärr. "/


LUSH!

Jag glömde ju ge er adressen!! http://www.lush.ca

Fotboll i Addis

Har varit och kört en runda idag. Lämnade Philip på jobbet i Perstorp, sedan körde jag vidare mot Jämshög för att lägga gravdekorationen på hans grav. kyrkogårdens träd lät löven falla till marken, sakta och stilla. Precis som om de grät. Det var vackert och ensligt. Man får alltid en sådan speciell känsla och en klump i halsen när man går ner mot hans grav. Som om man inser allvaret eller hoppas på att allt varit en ond mardröm. Men hans sten ligger där den gjort i sju år, som alltid.

Efter Jämshög tänkte jag att jag är ju ändå i Blekinge, så jag körde inom Maxi i Bromölla och köpte fika och styrde sedan kosan mot Västra Näs. Där fick jag en present av mamma som hon köpte i Vancouver. Badbomber från en butik som heter LUSH. Gick in på hemsidan och där har dem allt inom skönhetsvård i princip! Ska se om man kan beställa hem grejor till Sverige, för jag blev såld direkt! Vilka dofter asså! Sedan kom vi in på vad vi skulle ha med oss till Etiopien och Mats skulle köpa två fotbollar, en till pojkarna och en till pojkarna utanför som brukar spela på gatan, när jag nu skulle lägga upp min packning tänkte jag att jag måste ju ta med mig sportskor för annars går det ju knappt och spela fotboll med dem, MEN sen slog tanken mig.. Vad för skor spelar dessa pojkarna i? har dem ens skor, isåfall är det nog ett par gamla slitna. Så jag skiter i och tar med mig sportskor utan jag spelar i conversen. Man är ju sjukt bortskämd när man tänker så, att man måste ha med sig ett par "speciella" skor för att spela när ungarna där nere knappt har några.
jag antar och hoppas att jag kan uppskatta livet lite mer när jag kommer hem. Såvida jag inte blir köpt för några kameler dvs.

Snus är ju en livsviktig grej att ha med ner, en stock lär räcka i tio dagar väl?

Blir nog mycket sol och bad där nere också, vi har ju både Sheraton och Hilton att välja mellan. haha.

Nu ska jag fortsätta städa här hemma, tvättid om två timmar :D

Hemma igen.

Nu har jag varit och hämtat mamma och Mats på tågstationen, skönt att dem är hemma igen. Om några dagar åker vi, kanske dags att ta ner väskan? Känner mig disträ och det är skönt att ha semester, bara gå hemma och sova i soffan. Imorgon ska jag dock börja städa. det ser inte bra ut här hemma. Jag ska köra upp till Jämshög också och sätta en gravbukett på pappas grav, något jag inte vill göra, men jag känner att jag måste. Det är ganska sjukt vad dyra dem är, butikerna måste tjäna som fan nu. Men jag skiter i pengarna. den är vacker.

Jag saknar honom dagar som den här. I tider som dessa. Jag skulle vilja ringa och prata med honom, träffa honom. Hans död är mer verklig nu än vad den varit på länge. Jag kan ibland komma på mig med att fantisera om hur våran relation varit idag ifall han hade levt. Hade den varit som förr? Eller hade vi inte haft någon kontakt alls? Jag är en vuxen människa nu och får tampas med min ånger tider som dessa. Jag vet hur det hade varit, och det är väl därför jag har ångest. För man får aldrig andra chanser med döden. Inte som på film. Detta är verklighet och jag vet att han aldrig kommer tillbaka. jag skulle bara vilja krama om honom en sista gång. En far och dotter kram.


Semester

Första dagen på semestern: Idag ska jag göra klart alla papper till Länsförsäkringar, sedan gå ner på stan o se om där finns något fint till Etiopien, en skön klänning eller något liknande, jag har ju inte så många klänningar som täcker benen och det kanske kan vara bra när vi ska till Merkato. (Jag är lite orolig om man kommer bli bortbytt mot några kameler, så vi får hoppas att jag kommer helskinnad hem)
Ska eventuellt köra med det gamla soffbordet och restbitarna från golvet till tippen, hade varit skönt och få det gjort faktiskt, det är rätt mycket jag ska göra innan jag åker på onsdag.

Ikväll ska jag hämta mamma och Mats i Höör, så får dem tillbaka BMW:n. Imorgon ska jag köra upp till Jämshög och lägga en gravbukett hos pappa, är inte hemma på farsdag, och det är ju ändå alla helgons dag, så jag får passa på då.
Jag har gått och funderat på varför dem som ristar in gravstenar inte har något rättstavningsprogram, för jag undrar hur många som i sin stora sorg stavar fel på gravstenen. Jag skrattar egentligen åt det idag för det är ett löjligt fel från en trettonåring som stavar dig - dej. Jag hoppas att de smarta människorna i framtiden ändrar stavningen på det ordet så det blir rätt tillslut. Men drömma kan man ju. Jag kommer vara den tjejen som stavade fel på min pappas gravsten.

Jag är hungrig, klockan är nio. Det är dags för frukost. Kanske borde jag ta ner min resväska och lägga ner alla basic grejor som jag vill ha med ner. Jag måste köpa en väska till objektivet också. Känns som om tiden inte räcker till för dessa fem dagarna.

Jag lovar, att jag ska blogga och lägga in så mycket bilder som möjligt när jag är där nere.
hade varit kul och fotat apungarna som springer i trädgården.



Gravbukett

I nästa vecka gör alla butikerna reklam för farsdag, köp en bukett till farsdag, köp en slips, köp en rakhyvel osv. Jag får handla till pappa den här veckan, då alla butikerna gör reklam för gravbuketter. Jag kan inte påstå att jag mår bra just nu och därför blir det extra skönt med semester. Sen upp på detta kommer julen i december då jag verkligen inte mår bra. Att saknaden kan vara så stor efter så många år är brutal. Får hoppas att man får lite goda nyheter eller får extra mycket tider på jobbet i december så den månaden går fort. Nu ska jag sluta klaga om mitt liv, jag har ju semester om ett dygn för Guds skull!!! Det ska bli gött.

RSS 2.0