Varför reagerar ingen?

Jag blir så arg, på afghanska lagar, gubbsjuka svenska män som våldtar små tjejer och på den katolska kyrkan som förlåter en man som våldtagit och gjort sin dotter med barn men bannlyser den 9 (!) åriga flickan från kyrkan för att hon syndat. Men mest av allt är jag arg på alla oss andra, vi som bara ser på, utan att ta till handling. Utan att agera, utan någon reaktion alls. Var någonstans i historien gick det fel? var någonstans i historien tillåter den mänskliga befolkningen män att bestämma över kvinnorna? Var är reaktionerna? Eller har vi andra blivit helt stumma? Vi läser tidningar, ser på nyheter och varje dag står det något om mord, våldtäkter och misshandel av kvinnor.
Kvinnorna fick inte rösträtt i Sverige förrän 1921. Vi i Sverige är inte bra, rösträtten för kvinnor kom flera århundraden för sent.
jag tänker på kvinnorna och barnen nere i arabländerna och i Afrika. De är inte emr värda än djur, faktum är att kon som ger mat och mjölk är mer värd än en kvinnas liv, mer värd än en kvinnas åsikt. var gick det fel? var är reaktionerna från omvärlden? var är reaktionerna från världens mest "demokratiska" land? usa?
Är det rätt att kvinnorna skall könsstympas? Är det rätt att kvinnorna döms till döden efter en våldtäkt för att de varit "otrogna"? Var gick det fel? Var är undervisningen? Ni kan skicka ner hur många soldater till ett land och försöka få fred men det kommer inte hjälpa befolkningen så länge de inte skickar ner lärare, undervisare som kan uppfostra barnen till att bli demokratiska medborgare. men även i länder som har den undervisningen kan det gå fel. Det har vi sett prov på här i Sverige. En hel drös med gamla gubbar som utövar sexistiska lekar med barn, flickor som är lika gamla som deras egna döttrar. Stora ledande män som befolkningen ska kunna lita på.
man kan ibland ta fram sin feministiska anda och fråga sig själv: Ligger det i männens gener att vara våldsamma, maktgalna och helt enkelt: Vidriga? är detta ett bevis på att dessa män känner sig kränkta av kvinnor som är starka och behöver bekräftelse genom att våldföra sig på 14 år unga flickor`?

var är moralen? Var är reaktionerna? och fan ta Silbersky om han åtar sig detta fallet, för då har han fått en motståndare på livstid. Enligt honom är det ju okej att våldta små flickor för att sedan slänga dem i skogen som skräp. Enligt honom är det rätt att kallt mörda Sveriges utrikesminister. hur kan han sova om nätterna? Är han också en av dem? En av de äckliga sjuka gubbarna som har en liten 14 åring i baksätet?

Jag är äcklad. Trodde vi levde i ett neutralt samhälle där alla var lika värda. Men forfarande finns det samma våld som nere i Arabvärlden och i Afrika. Och vi kallar dem apor?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0